How to make Korean food

How to make seaweed soup.

콜라맛설렁탕 2021. 10. 20. 09:25

How to make seaweed soup.

 

 

 

Material

 

 


60g of dried seaweed, 300g of beef, 1 tablespoon of minced garlic, 
3 tablespoons of sesame oil, 1.5L of water, 1 tablespoon of soy sauce, 2 teaspoons of salt.

 

 


Seaweed soup Order of cooking.

 

 

 


1. Soak dried seaweed in cold water for 30 minutes. 
Wash soaked seaweed several times in cold water, remove moisture, and cut it into bite-sized pieces.

2. Cut the beef into small pieces and stir-fry it in a heated pot with sesame oil, 
and when it is almost cooked, add soaked seaweed and garlic and stir-fry for another 3 minutes.

3. When water starts to boil, lower the heat and boil for another 40 minutes.

4. Season with soy sauce and salt.

 

 


tip


Seaweed is nutritious enough to be called superfood from the sea. It contains high calcium, 
potassium, and vitamins and low calories. Seaweed soup is a simple recipe, 
so I usually eat it a lot, but especially on my birthday or for the quick recovery of the mother who gave birth. 
Keep in mind that seaweed increases by about 8 to 10 times when it is called than when it is dry.