본문 바로가기

Korean food explanation

Immune meal that beats COVID-19.

Immune meal that beats COVID-19.

 

 

 

British poet T.S. Elliot recited it in a poem called Wasteland. 
April in Europe, which was swept away by World War I, is so beautiful that it is rather cruel. 
In the past two or three months, we were deprived of spring due to COVID-19 (COVID-19, 
hereinafter COVID-19). Again this year, cherry blossoms, azaleas, magnolias, etc. 
show off their beautiful appearance. Even in this difficult situation, 
the flowers are still beautiful, so I can understand the poet's mind that April is a cruel month.

What's the table for April to beat COVID-19? 
COVID-19 is an infectious disease that is affected by an individual's immune status. 
Naturally, expectations for the immune table are high. 
However, while studying and teaching nutrition for a long time, 
it is questionable whether there is one immune food. 
To say that immune food exists, our bodies are different and complicated. 
The food we eat is digested, absorbed, and goes through a metabolic process together. 
Rather than talking about the effects of individual food, it is right to understand it as a meal (table). 
Rather than looking for immune foods that beat COVID-19, 
it is more right to think about what a healthy meal is.

In this regard, world-renowned food writer Bee Wilson's Thoughts on Eating makes me think a lot. 
The book deals with modern people's eating problems represented by meat or vegetables, 
carbohydrates or fat, superfood or junk food. 
She says our food is currently flooded with ultra-processed foods 
(serial, instant ramen, cereal bars, and soda) that are simple and inexpensive. 
They say that the problem is "superfood," foods that we have fallen in love with and been misled with at least once,
 which is promoted to be good for our health. Quinoa, coconut water, yogurt, 
extraburgin olive oil, pesto, pomegranate juice, protein bar, and gluten-free are the foods. 
It is emphasized that a more natural and traditional meal is needed than such a single commercialized food.



A Korean table that didn't follow the footsteps of industrialization.

What is impressive in this book is that Korea is one of the countries 
that has deviated from the impact of diet changes caused by food industrialization around the world. 
I say that Korea is a country that protects traditional food, and despite rapid food industrialization, 
it is eating its own food and maintaining its health. 
At the same time, we urge you to recognize the health of Korean food and not to move away from these traditional foods. 
Michael Polando, who wrote The Dilemma of omnivores, also paid attention to kimchi and visited Korea to learn how to make kimchi. 
In this way, world-class food columnists are promoting Korean food by paying attention to health and nature.

On the other hand, paradoxically, it is difficult to deny that our recent diet has changed a lot and is moving away from traditional meals. 
But how fortunate is it that Korean food still forms the basis of our table? 
Our Korean food is a healthy natural table, and the composition of the meal is quite excellent. 
Therefore, it is bound to be excellent in human immunity.

In recent years, studies on the dietary inflammation index, 
which investigates the relationship between diet patterns and diseases through large-scale epidemiological investigations related to immunity, 
have been active. According to the results, vegetables have an excellent effect on lowering the inflammatory index. 
In addition, a study by the National Cancer Center found that groups with high total consumption of seaweed such as seaweed,
seaweed, and kelp had a 35% lower risk of cancer than those who did not. 
This is a significant result indicating that vegetables and seaweed have a great effect on lowering the inflammatory index and lowering the risk of cancer.

Korean food is a table setting consisting of rice as a staple food and various side dishes such as soup and side dishes. 
The core of the health diet claimed in Western nutrition is 'balance' and 'diversity'. For Korean food, 
the ratio of vegetables and meat in a meal is about 8:2. 
It is an ideal natural health food that practices vegetarian-based balance and diversity using various side dishes every meal. 
Korean food is more effective in preventing obesity and chronic diseases than Western meals,
where processed foods have become the trend, which consequently increases immunity.




The immune table is the seasoned vegetables table.

As such, the health of Korean food comes from vegetables. 
There are a total of 4,000 species of wild plants in Korea, of which 800 species are known to be edible. 
A few years ago, the Seoul National University Long-Aging Research Institute conducted 
an experiment to analyze the effects of a total of 71 Korean commercial plants as part of a study to find longevity foods.

As a result, surprisingly, it was found that buckwheat, water parsley,
 crown daisy, blue, shiitake, green pepper, stone minari, young jisuk, parsley, 
Yulmu, Gijang, plum, apricot barley dung, pine needles, ginger, and tot. 
Foods with excellent cancer cell toxicity are radish leaves, chives, and crown daisy. 
They were ginger, cloves, cinnamon, pepper, buckwheat, sorghum, pine needles, and perilla leaves. 
Foods with excellent cancer prevention effects such as breast tumors were buckwheat, ginger, 
and pine needles. Foods with antioxidant effects are leaf mustard, godeulpi, modern, leek, burdock, 
perilla leaf, sorghum, yulmu, naengi, stone sprouts, radish leaves, water parsley, broccoli, chwinamul, hemp, 
youngji, strawberry, grapefruit, plum, mango, grapefruit, orange, apricot, barley seeds, pear skin, ginger,
 buckwheat. It was mugwort and mugwort. 
Foods effective in improving immune function were stone water parsley, godeulbaegi, 
tot, buckwheat, ginger, sorghum, perilla leaves, pine nuts, and adlay.

The reason herbs are healthy is because of phytonutrient, a plant nutrient in vegetables. 
Unlike in the past, when only nutrition was emphasized, 
the functional concept of food on the human body is recognized as important as the high relationship 
between human diseases and food has recently been revealed. 
The recent concept of food values not only quantitative information on nutrients such as carbohydrates, fats, and proteins, 
but also physiological activity of phytonutrients such as flavonoids, lycopene, carotenoids, and anthocyanins. 
Functional substances with physiological activity in food control human functions such as the biological defense system, 
hormone system, nervous system, and circulatory system, enabling prevention and recovery from diseases.



April table with Aralia elata shoots and mugwort.

Isn't this cruel month, April's immune table, of course, a vegetable table? 
Our ancestors knew this better than anyone else and put it into practice. 
Jeong Cheol (1536-1593) of the Joseon Dynasty said in his progenitor's poem,
"The soup heated with bitter sauce is tastier than meat." 
They said vegetables are more delicious than meat. In addition, Jeong Hak-yu, the son of Jeong Yak-yong, 
a practical scholar who loved vegetables, 
also recited the following in the lyrics of the second month of the lunar calendar in <Farmers' Wolyeongga> (1816).




It's too early for wild vegetables, so dig wild vegetables and eat them.
Soft-boiled egg, ssseumba guiyo sorojaengi, and mugwort.
Dalrae kimchi and cold soybean soup can break the stomach.


In addition, as shown in the Sijo below,
 our scholars regarded picking herbs grown in the mountains in early spring and boiling mugwort soup as the most elegant thing. 
It is a vegetable that connected the lifeline of our people,
 who lacked food in the past, but it has also been sublimated into enjoying the arts.


It is a chaotic and depressing spring with COVID-19, 
but I recommend you to eat vegetables that are in season and develop the immunity of your body and mind. In particular,
 let's protect our bodies by eating a bowl of mugwort soup made with seasonal herbs such as Aralia elata shoots and mugwort.

Let me briefly introduce the two herbs.
Aralia elata shoots are relatively protein-rich, rich in fiber, calcium, iron, and vitamins B1, 
vitamin B2, and vitamin C. In particular, saponin, which has a bitter taste, helps blood circulation,
 lowers blood sugar, and lowers blood lipids.
How should I cook Aralia elata shoots? Aralia elata shoots, leaves, and roots,
which have nothing to throw away, can be blanched slightly and dipped in red pepper paste, 
and any dish such as Aralia elata shoots, Aralia elata shoots, and Aralia elata shoots goes well with it. 
You can choose young and tender Aralia elata shoots, boil them in tender salt water, rinse them in cold water, 
and apply them to cooking.


Mugwort soup with a fragrant mugwort smell.

Mugwort is very rich in phytonutrients. 
The bitter taste of mugwort means that there are so many plant nutrients. 
Perhaps because of its bitter taste, few people eat mugwort on Earth. In the West, it is a plant of oblivion,
 and in Russia, there is vodka with mugwort. 
In other words, our people are the only ones who properly eat and utilize mugwort. 
In our founding myth, Dangun Myth, there is also a story of a bear that ate mugwort and became a human being. 
It is truly a great herb nation that has learned how important vegetables are since prehistoric times. 
Isn't it still talked about around the world as a nation that overcame COVID-19 most efficiently?

Let's enjoy spring, mugwort soup, mugwort soup, flounder mugwort soup, mugwort pancake, 
and fresh herbs such as Aralia elata shoots and Aralia elata shoots, develop immunity, and overcome COVID-19.

 

 

'Korean food explanation' 카테고리의 다른 글

Black-bean-sauce noodles (jajangmyeon)  (0) 2021.11.10
Play culture with hwajeon.(azalea flower pancakes)  (0) 2021.11.09
blowfish  (0) 2021.11.05
minari (water parsley)  (0) 2021.11.04
What kind of food is bibimbap?  (0) 2021.11.03