본문 바로가기

Korean food explanation

Black-bean-sauce noodles (jajangmyeon)

Black-bean-sauce noodles (jajangmyeon)

 

 

 

Black bean noodles and black bean noodles are Korean food.


Black bean noodles started from China's "Jajangmien (炸醬麵, Jakjangmyeon, zhájigngmi)'n)." 
So, some people ask back if it's Chinese. Right. 
Chinese "Jajangmien" jajangmyeon is the beginning of our jajangmyeon.

Black bean noodles are sold and eaten in places where Chinese are located, including China. 
Local foreigners can also eat jajangmyeon at Chinese restaurants. 
It is a different jajangmyeon from Korea. 
It is similar to the "round jjajangmyeon" that is still being offered in China.


Round jajangmyeon is different from jajangmyeon on the Korean Peninsula. 
We eat various jajangmyeon. 
There are many types of jajangmyeon, such as gan jajangmyeon, 
samseon jajangmyeon, mul jajangmyeon, doenjang jajangmyeon, tray jajangmyeon, 
old jajangmyeon, shandong jajangmyeon, Sacheon jajangmyeon, yuseul jajangmyeon, 
and yuseul jajangmyeon. 

Are all these jajangmyeon "Beginning of China, Chinese food"? I don't think so. 
Most of the "various jajangmyeon" is a change and development in Korea. 
It is a "Korean-style" jajangmyeon that is not found in "mainland China" let alone in foreign countries. 
It departs from China, but it is not in China. We're jajangmyeon. 
Chinese jajangmyeon is Chinese, but Korean jajangmyeon is Korean.

 

 



I don't eat jajangmyeon with "fried eggs" anywhere in the world. 
Along with jajangmyeon, no country offers "spicy seafood soup." 
Jajangmyeon is a food that started from China. 
It is still a food that Chinese people eat on a daily basis. 
Black bean noodles are Chinese food, but black bean noodles on the Korean Peninsula are Korean food. 
Chinese people also call Korean jajangmyeon "Hancheong Jjajangmyeon (Hanseong Jakjangmyeon)". 
Hansung is Seoul. It is Seoul Black Bean Noodles and Korean Black Bean Noodles.

Round jajangmyeon is "noodle" and "cheommyeonjang." 
It is a food that you mix after adding kimyeonjang to the noodles. 
If you order jajangmyeon from Beijing, 
etc., you can put three or four peas or a few thinly sliced cucumbers on top of the stir-fried cheomyeonjang. 
That's all.

Chimmyeonjang is the soybean paste of the Chinese. 
The most basic two chapters of the Chinese are the cheommyeonjang. 
Cheomyeonjang's "cheom" is a combination of "moon" and "tongue" (seol). 
It means sweet on the tongue. Cheom also means a nap. A nap is sweet.

Cheommyeonjang is a sauce that adds sweetness to noodles. 
Chinese jajangmyeon is Korean soybean paste stew bibimbap. 
Mix rice with soybean paste. 
Rub the noodles with the addition of a spleen. Both foods are simple.

Kang Doenjang is stir-fried soybean paste. 
If you pour water or broth here and boil it, it becomes soybean paste stew. 
Jak in jajang (,, Jakjang) means "to burst," "to fry," and "to explode." 
Chimyeonjang is a fermented food. When stir-fried in oil, bubbles form in the kimmyeonjang. 
This bubble bursts small under hot heat. 
When stir-frying the kimyeonjang, you can hear a small explosion that "chips by itself." It's the sound of bubbles bursting. 
You can also see bubbles swelling small. Jjajang, jajang, of jajangmyeon means stir-fry the sauce.
 Jjajangmyeon is a food with stir-fried cheommyeonjang. 
It is like stir-frying soybean paste, boiling it, and mixing it with rice.

 

 

 


When was jajangmyeon introduced to the Korean Peninsula? 
It is widely believed that it was passed down during the Imjin War and the Sino-Japanese War.

The Imo Gunran was a war caused by the old army in June 1882 (the 19th year of King Gojong's reign). 
King Gojong loses his power in the wake of the Imo War. 
Heungseon Daewongun, who had stepped down from politics, takes power again. 
The Qing Dynasty mobilizes a large number of troops, invades the Korean Peninsula, 
arrests Daewongun, and sends them to China. At this time, many Chinese flock to the Korean Peninsula. 
The same goes for the Sino-Japanese War. 
The Qing Dynasty and Japanese troops are at war on the Korean Peninsula. 
A lot of civilians followed along with the army. 
During the Imo War, many sailors followed soldiers into the Korean Peninsula. 
The same goes for the Sino-Japanese War. 
The civilians carried war supplies and food. 
The expression "Chinese people who entered the Korean Peninsula in the wake of the Imo War 
and the Sino-Japanese War lived on the Korean Peninsula and ate jajangmyeon on a daily basis" is correct. 
Due to frequent exchanges with China, there is an area where Chinese residents live in Jemulpo. 
There was a waterway connecting Qingdao, Shandong Province, China, and Jemulpo. 
This is why Chinatown was established in Incheon. 
Even now, Japanese and Chinese residences remain in Incheon Chinatown.

During the Imjin War or the Sino-Japanese War, 
people who came to the Korean Peninsula did not bring jajangmyeon to the Korean Peninsula. 
In China, I have eaten jajangmyeon for a long time. 
The common people came to the Korean Peninsula and ate their daily meals. 
That's all. Black bean noodles on the Korean Peninsula were spontaneous. 
It's not a newly developed food. 
Who started selling jajangmyeon first? I don't know exactly that either. 
It is nonsense that a store in Incheon started jajangmyeon first.

Black bean noodles are food for ordinary people. 
Like our soybean paste stew, it is a simple meal for ordinary Chinese people. 
First, it started with street food. Jemulpo is a pier. 
People travel, and they move their luggage. 
Many people are needed for travelers and luggage. 
They are poor dock workers. 
They buy and eat food sold on the street "rear cars" or bicycles. 
Chinese soybean paste stew bibimbap is jajangmyeon. 
It would have been a cheommyeonjang that was pre-fried in boiled noodles.
Just as we made soybean paste, the Chinese made kimyeonjang from house to house.

The expression "the food on the street has been moved to a formal store" is also wrong. 
Just as anyone can cook soybean paste stew, everyone in Chinese homes makes jajangmyeon. 
Chinese food is served first and eaten at the end. 
Choose noodles, dumplings, etc. during the meal. 
There was also jajangmyeon as one of the meal menus.

The jajangmyeon at that time would resemble our gan jajangmyeon today. 
Every time, I stir-fried and served new kimyeonjang. 
Typical Korean jajangmyeon is prepared in advance by boiling the sauce. 
Gan jajangmyeon is newly fried in Chinese Wok every time. 
Around 1900, Jemulpo's jajangmyeon was today's jajangmyeon.

 

 


In the 1950s and 1960s, jajangmyeon changed rapidly.

The beginning, strangely enough, is 'Public Law 480'. 
The United States provided its surplus agricultural products to allies free of charge or at a bargain price. 
Through PL480, U.S. surplus agricultural products such as flour and cotton poured into the Korean Peninsula. 
Poor families made kalguksu and sujebi with flour. Cheongyorit restaurants served jajangmyeon.

Flour, which has become common, calls for changes in the kimyeonjang. 
It is the beginning of jajangmyeon on the Korean Peninsula. 
As the supply and demand of jajangmyeon increased with abundant flour, 
there was a shortage of kimmyeonjang. 

At Chinese restaurants, they made and used their own kimmyeonjang. 
Chinese families also made and ate kimyeonjang. 
Cheongyorit restaurants brought and used what was left from Chinese families due to the lack of kimyeonjang. 
This was not enough due to the explosive demand for jajangmyeon.

Those who had obtained kimmyeonjang from Chinese families 
and supplied it to restaurants began to make their own. 

It is "household handicraft manufacturing of cheomyeonjang". 
It gradually develops into a large-scale supply and factory-made spire.

The long-established kimyeonjang is black.
 One or two years old is yellowish brown. 
The restaurant wants a long-established, black cheomyeonjang. 
This is why factories add caramel pigments. 
Caramel pigments have a sweet taste with black. 
The smooth gloss is also strong. 
Today, jajangmyeon is sweet. 
This is due to the mass manufacturing of factories.

Muljjajang and Doenjangjjajang in Gunsan and Iksan, 
Jeollabuk-do, show the process of changing jajangmyeon. 
Round Chinese jajangmyeon is hard to mix. Stir-fried cheomyeonjang is less watery. 
It's stiff. It doesn't rub well.

Many of the Chinese from Shandong Province enter the Korean Peninsula through the Geumgang River basin. 
The largest number of people have entered the Korean Peninsula along 
the waterway connecting Qingdao in Shandong Province and Jemulpo in Incheon. 
Next, they entered the Korean Peninsula along the waterway connecting Shandong Province 
and the edge of Geumgang River. 
They settled in Gunsan, Iksan, and Jeonju. 
This is why there are many burn prescriptions in Gunsan and Iksan.

Koreans always shout "quickly, quickly" after placing an order at a Chinese restaurant. 
Instead of a stiff circular sputum, it creates a "Korean-style sputum" that is easy to rub. 
Pour water into the kimyeonjang and boil it. 
Add potatoes, onions, carrots, green onions, etc. and boil them thoroughly. 
In the case of stir-fried kimyeonjang, there is a hassle of stir-frying every time. 
The modified cheomyeonjang boiled once in the morning is convenient. 
After receiving the order, boil the noodles, and add the boiled kimyeonjang sauce. 
Customers like jajangmyeon that is easy to mix and has a strong sweet taste. 
It is much better to have various vegetables such as potatoes, onions, carrots, and green onions. 
It is the birth of Korean-style jajangmyeon.

 

 

 


Black bean noodles in the coastal region of Jeollabuk-do are 
made of "Korean-style black bean noodles" using circular ones instead of factory mass-produced ones.
It was boiled with water and starch in a circular kitchen. 
It's "mul-jjajang." Chimmyeonjang is the "doenjang" of the Chinese. 
It is not factory-made kimyeonjang, but "round kimyeonjang, 
Chinese soybean paste," so it is called "doenjang jjajang." 
The color is not black, but dark brown. 
It is also called Yellow Black Bean Noodles. 
Gunsan, Iksan's water jajangmyeon, and soybean paste jajangmyeon, 
which still remain, were naturally formed as Chinese jajangmyeon changed and evolved into Korean style.

"Old Black Bean Noodles" refers to black bean noodles that have been transformed over the 1960s. 
There are not many garnish such as vegetables in round jajangmyeon in China. 
Stir-fried and topped with kimyeonjang, a few peas, and a few slices of sliced cucumber. 
In the Korean form, there are plenty of large potatoes, onions, and carrots. 
The old days were in the 1960s and 1970s. 
I remember the jajangmyeon full of vegetable garnish that I ate at this time after a long time. 
This is why it was named "Old." Instead of stir-fried kimyeonjang, 
various types of vegetables were added to the factory-made Chunjang and boiled. 
It's modified jajangmyeon. 
There is also a "fried egg" on the chin of a jajangmyeon bowl. 
It was boiled with starch and water. The thick soup is good to mix.


Yuni (肉泥, Yukni) Black Bean Noodles are not round Chinese Black Bean Noodles. 
Chop pork into small pieces. 
Put kimyeonjang on minced meat and stir-fry it to make garnish and soy sauce. 
It is "Uni" that the pork is finely chopped. 
It is a Korean-style jajangmyeon developed in Korea.

Samseon Jjajang is made with three kinds of fresh high-quality seafood. 
Mix noodles and garnish, mix them together, serve them on a tray, and put sliced meat on top of it. 
"Yuseul" is a thinly sliced meat. It's Yuksa.

Shandong Jjajang is the name given because the store owner's previous hometown is Shandong Province, 
China, so Sacheon Jjajang is spicy. 
All are far from round Chinese jajangmyeon.

Black bean noodles are Korean food. It departs from China, but it is far from round jajangmyeon.
 Jjajangmyeon originated in China, but changed, developed, and evolved on the Korean Peninsula. 
We made Chapagetti by combining Chinese jajangmyeon and Italian spaghetti. 
Chapagetti is a Korean food that is not found in China and Italy.

 

 

'Korean food explanation' 카테고리의 다른 글

naengmyeon, (Korean) cold noodles 2.  (0) 2021.11.12
naengmyeon, (Korean) cold noodles 1.  (0) 2021.11.11
Play culture with hwajeon.(azalea flower pancakes)  (0) 2021.11.09
Immune meal that beats COVID-19.  (0) 2021.11.08
blowfish  (0) 2021.11.05