본문 바로가기

How to make Korean food

How to make yukhoe bibimbap.

How to make yukhoe bibimbap.

 

 

 

 

This is a recipe for bibimbap, where you mix savory yukhoe and various herbs with red pepper paste.

 

 

 


1. How to cook.
1) Ingredients.
· Main ingredients: 3 cups of rice (480g), 2 handfuls of bean sprouts (100g), 1/2 zucchini (140g), and 150g of bracken (boiled bracken).
· Ingredients: 1 1/2 cup of beef bone broth (300ml), 1 1/2 cup of water (300ml), 2 handfuls of beef tartare (100g), 1 handful of balloon flower (100g), 3 dried shiitake mushrooms (6g), radish 80g, 2/3 carrots (70g), 150g of yellow pomuk, 3 eggs (eggs), 6 eggs (eggs),/2 teaspoon (2g), 1 teaspoon of minced green onion (3g), 1 teaspoon of minced garlic (3g), 1 teaspoon of bracken seasoning (1g), 1 teaspoon of minced garlic (1g), 2 teaspoon of traditional soy sauce (10ml), 1 teaspoon of shiitake mushroom seasoning (3g), 1 teaspoon of minced garlic (3g), 1 teaspoon of minced garlic.

2) Basic information.
· Cooking time: 60 minutes.
· Amount: For 6 servings.
· Calories: 599 kcal (1 serving)

3) Cooking process.
The bibimbap cooking process.

 

 

 


01. Wash rice clean and soak in water for more than an hour. After draining the water through a sieve, pour 1 1/2 cups of beef bone broth and water to cook rice.

 

 



02. Slice raw beef and mix it with the seasoning of raw beef.

 

 

 


03. Remove the messy leaves of bean sprouts and water parsley, blanch them in boiling salt water, rinse them in cold water, and drain them. Add bean sprouts seasoning ingredients and mix them gently. Cut water parsley into 5cm long pieces and mix them with water parsley seasoning ingredients.

 

04. Slice the zucchini, sprinkle a little salt, soak it, squeeze the water, put a little cooking oil on a heated pan, stir-fry the zucchini, add a little sesame oil, and mix it with a little sesame oil. Peel the bellflower, cut the thick part into four long pieces, and cut it into 5cm long pieces. Put balloon flower roots and 2 tablespoons of salt in a bowl, stir it to remove the bitter taste, rinse it, and drain it through a sieve. Put a little cooking oil on the heated pan and stir-fry bellflower and bellflower seasoning.

05. Squeeze the water out and cut the bracken into 5cm long pieces. Add the bracken seasoning, mix it, put it in a heated pan, and stir-fry it with 2-3 tablespoons of water. (If you add water, the bracken does not dry and stir-fry it moist.) The shiitake mushrooms are soaked in lukewarm water to remove the base and squeeze. Shredded, mixed with shiitake mushroom seasoning, put it in a heated pan and stir-fry.

 

06. Slice radish into 5cm long pieces and sprinkle a teaspoon of salt to pickle. Rinse in water, squeeze out the water, add radish seasoning ingredients, and mix evenly. Julienne the cucumbers and carrots thinly.

 

07. Chop the Hwangpomuk, and separate the yolk and white of the eggs and put them in a bowl and mix them well. Put a little cooking oil on the heated pan and fry each egg garnish. After cooling it down, slice it into 5cm long pieces.

 

 



08. Put rice in a completed bowl and return bean sprouts, water parsley, zucchini, bellflower, bracken, Hwangpomuk, and egg garnish. Put yukhoe in the middle and put pine nuts and egg yolk on top. Add red pepper paste to suit your taste.

'How to make Korean food' 카테고리의 다른 글

How to Make Bulgogi.  (0) 2021.10.14
Making bibimbap.  (0) 2021.10.13
How to make cucumber kimchi.  (0) 2021.10.08
How to make leaf mustard kimchi.  (0) 2021.10.07
How to make japchae.  (0) 2021.10.06